The Birth Poster
Alltid fri frakt Tusentals nöjda kunder Originalet sedan 2013
SEK

Varför äga en djurtavla?

Alla vill bo i ett trevligt inrett hem. Vi tycker om olika saker, men de flesta brukar uppskatta att kunna ha något fint på väggarna. Ett omtyckt tema, kanske främst för barnfamiljer, är att sätta upp tavlor med djurmotiv. De skapar intresse och blir ofta ett samtalsämne när gäster ser dem.

Fem anledningar till varför du vill ha en djurtavla i ditt hem:

1. Barn älskar djur
Även mycket små barn brukar skina upp och bli glada om de möter en hund eller katt. Det väcker upp känslor av omsorg, trygghet och vänskap. Barn brukar därför uppskatta allt som har med djur att göra och då kan vackra tavlor med djurmotiv bli en fin inredningsdetalj i barnens rum.

2. Naturen skapar frid i hemmet
Människan behöver leva i harmoni. Färgen grönt sägs bidra till en känsla av lugn. Tavlor med exempelvis djungelmotiv och djungeldjur kan bidra till ett hem med en harmonisk känsla.

3. Familjeintresse
Hela familjen kan ha ett djurintresse och då är det skoj att kunna ha tavlor med olika djurmotiv i vardagsrummet eller något annat passande utrymme.

4. Lära sig om djur
Tavlor är ett ypperligt verktyg för att lära sig om saker. Djurtavlor väcker många frågor hos barn som ser dem och det blir ett bra tillfälle att prata mer om djuren och låta barnet mätta sin nyfikenhet om var djuret bor, vad det äter, hur många ungar de kan få, osv.

5. Skapa empati för djur, natur och miljö
Vi behöver alla bidra till vår planets hälsa. Klimatfrågor och djur hör i högsta grad ihop. Därför kan djurtavlor vara ett bra sätt att väcka funderingar runt hur man själv bättre ska kunna leva hållbart, dels för egen del men också för hur jordens klimat och olika miljöer bevaras, så att olika djurarter kan fortsätta att existera.