The Birth Poster
Alltid fri frakt Tusentals nöjda kunder Originalet sedan 2013
SEK
mars 4, 2022

ALANA RENE: ”Alla förtjänar samma rättigheter”

Internationella kvinnodagen infaller årligen 8 mars och för att hylla alla kvinnor har Personlig Födelsetavla intervjuat tre inspirerande kvinnor från olika delar av världen. Det resulterade i en härlig intervjuserie i tre delar. En för varje kvinna. Möt Alana Rene, Trina Cary och Talitha Hoogendorn och ta reda på vad det betyder för dem att vara kvinna. Först ut är tvåbarnsmamman Alana Rene från Australien.

kvinnodagen

Bilder av: @the_millenial_mum

 

Går det att beskriva känslan av att vara kvinna och mamma?

”Jag känner mig fantastisk, stark, viktig och sårbar”

Hur gör du för att lära dina barn vikten av jämställdhet och mänskliga rättigheter?

”Det finns många inkluderande barnböcker som vi utökat boksamlingen med och för mig är det viktigt att prata med barnen hela tiden. Att visa dem hur fint det är med variation bland människor, etniciteter, kön, utseende, personligheter och att verkligen få dem att förstå att alla människor förtjänar samma rättigheter och förutsättningar. Min dotter är så tuff! Hon är så självständig trots att hon är yngre än sin bror! Hon har den där energin som alla födda i Lejonets tecken har. Den vill jag värna om.”

 

”Alla människor förtjänar samma

rättigheter och förutsättningar”

 

Har din egen bild av att vara kvinna förändrats från när du var yngre? 

”100% ja. Utan tvekan. Mina tonår var en vilsen tid och jag förstod inte riktigt vad det betydde att vara kvinna. Livet som tjugo-någonting handlade mest om att ha kul medan livet efter trettio mer har handlat om att hitta sig själv och helande, samt att förse mig själv med kunskap och kraft.”

alana rene
Bilder av: @the_millenial_mum

 

Vilken fråga brinner du mest för när det gäller kvinnors rättigheter?

”Det här är ett ämne jag nyligen började känna att jag behöver prata om och som jag har velat lyfta allt eftersom jag blir äldre och mognar. Jag pratar om våld i nära relationer. Jag var tidigare i ett längre förhållande där våld förekom och lyckades bryta mig ur det för tre år sedan. Det har gett mig nya perspektiv. Jag vill öppna upp om det här och få kvinnor att förstå att de inte är ensamma. Jag jobbar på att bli ännu mer aktivt involverad i den här frågan.”

Vad tror du vi alla kan göra för att bekämpa detta?

”Nyckeln är att få folk medvetna om att det sker. Jag tror att vi långsamt börjar öppna upp ögonen mer och mer. Våga visa statistiken och bilderna på kvinnorna som blir utsatta för det här. Man måste förstå att det inte bara är fysiskt våld som skadar. Psykiskt våld skadar också. Berätta deras historier på alla plattformar som finns. Det är absolut nödvändigt att kvinnor tas på allvar och prioriteras i rättsprocesser.”

internationella kvinnodagen

Bilder av: @the_millenial_mum

 

Hur ser du på kvinnors rättigheter och jämställdhet i Australien?

”Att bo i Australien är en välsignelse. Jag är priviligerad nog att kunna säga att jag är en kvinna som har mer rättigheter än många andra kvinnor i länder världen över. Men även här i Australien har jag upplevt könsdiskriminering trots att alla människor borde vara välkomna.”

 

”Min mamma är en naturkraft och

jag är lycklig över att känna henne”

 

Vilken kvinna beundrar du mest i världen?

”Min mamma är en naturkraft och jag är lycklig över att känna henne. Från att ha ansvarat över flera framgångsrika modeföretag, till att fortsätta vara sympatisk och kärleksfull till alla runt omkring henne. Hon är en kvinna som är stolt över att vara kvinna och jag är stolt över att känna henne.”

 

Vill du lära känna Alana och hennes familj bättre? Följ henne på instagram @the_millenial_mum 

 

Missa heller inte intervjuerna med Trina Cary och Talitha Hoogendoorn!

mars 18, 2022

6 TIPS PÅ TÅRTA TILL BABYSHOWERN

mars 14, 2022

BARNTAVLOR OCH POSTERS FÖR BARNRUM

mars 4, 2022

TALITHA HOOGENDOORN: ”Viktigast av allt: Jag är JAG.”

mars 4, 2022

TRINA CARY: ”Världen kan bli en otroligt fin plats”

mars 2, 2022

PERSONLIG FÖDELSETAVLA HORIZONTAL

mars 1, 2022

INREDNING TILL FLICKRUM

februari 17, 2022

THE LEATHER POSTER

februari 14, 2022

MATTA TILL BARNRUM

februari 10, 2022

PRESENT TILL NYFÖDD

februari 8, 2022

ALLA HJÄRTANS DAG PRESENT TILL HONOM