The Birth Poster
Alltid fri frakt Tusentals nöjda kunder Originalet sedan 2013
SEK
mars 4, 2022

TRINA CARY: ”Världen kan bli en otroligt fin plats”

Det här är andra delen i vår intervjuserie med några av våra favoritkvinnor. Trina Cary bor i Kelowna i västra Kanada och arbetar som fotograf. Hon brinner för att fånga den råa, ofiltrerade skönheten hos kvinnor och autentiska ögonblick i människors dagliga liv. Vi pratade om rollen som kvinna, skönhetsideal och vem som är hennes favoritkvinna.

trina cary

Bilder av: @trinacaryphotography

 

Vad betyder det för dig att vara kvinna?

Rytmisk, sensuell, kraftfull, sårbar och intelligent. Ärligt talat, mirakulös helt enkelt.

Tror du att din bild av att vara kvinna har förändrats från att du var yngre?

Jag är välsignad nog att kunna säga att jag växte upp i en väldigt kärleksfull och stöttande familj. Jag växte upp i ”en mans värld” men har alltid fått chansen som kvinna att bidra med det jag är bra på. Min familj driver en naturverksamhet i norra Kanada, en bransch som är väldigt mansdominerad. Det är mycket jag inte fått lära mig på grund av mitt kön men hade jag bett om det hade de hjälpt mig utan att tveka.”

 

”Jag tror att många män hellre

hade gjort det vi kvinnor gör”

 

”Det är lite komiskt för jag tror att män många gånger bara antar att vi kvinnor inte är intresserade, så de struntar i att lära oss. Samtidigt tror jag att många män hellre hade gjort det vi kvinnor gör. Med det sagt tror jag också att om jag inte varit så fast besluten om att vara ute med männen hade jag säkert tagit hand om de “kvinnliga” sysslorna, som att damma och bädda sängarna. Jag har lärt mig att säga ifrån och gå min egen väg.”

Vilket är det viktigaste ämnet för dig kring kvinnors rättigheter?

Sexuellt våld och att kvinnor ska ha rätten att välja själva om de vill föda barn eller inte. Jag mötte en grupp kvinnor i Indien och jag glömmer aldrig våra samtal. De berättade att preventivmedel är gratis för dem och att det inte strider mot deras religion. Men om de skulle välja att inte föda barn ses de som ovärdiga och blir slagna av deras män. Jag såg det med egna ögon. En kvinna var blind på vänster öga för att hennes man misshandlat henne så pass mycket. Han hade kommit hem, full och arg, och våldtagit henne framför alla andra.

 

”Det här måste få ett slut”

 

Kvinnorna berättade att deras roll i livet var att föda barn och om de inte gör det så anses de vara noll värda. Uppfattningen var att de lika gärna kunde dö. Och de trodde på detta! Återigen, det är religion inblandat, men att behandlas så illa för att man inte kan föda barn… Det måste finnas massor av kvinnor som drömmer om ett lyckligt liv utan att behöva bli mamma, men de tvingas hålla tyst om detta för att det anses vara otänkbart. Och att behöva bli våldtagen av sina egna män… Det här måste få ett slut.”

trina cary

Bilder av: @trinacaryphotography

 

Vad kan vi göra för att stoppa detta?

”Stoppa sexismen. Jag hatar normer och ”roller”. Jag tror att man kan åstadkomma vad som helst oavsett kön. Om du är man som vill vara hemma, ta hand om barnen och laga mat ska du betraktas som en stark man. Om du är kvinna som också vill vara hemma och ta hand om barnen ska du betraktas som en stark kvinna. Det är DITT val hur du vill spendera ditt liv. Gör vad som gör DIG lycklig och låt inte normer styra dig. Lär kvinnor att vara modiga och att stå upp för vad de själva vill göra! Behandla alla människor lika. Vi har alla våra egna unika styrkor. Jag tror att man kan göra allt man vill. Så länge man tror på det och om alla får samma möjligheter kan världen bli en otroligt fin plats.”

 

”Om alla får samma möjligheter kan

världen bli en otroligt fin plats”

 

Vilken kvinna ser du upp till mest av alla i världen?

”Min mamma. Hon är stark och kärleksfull på samma gång och uppfostrade min syster och mig till att vara starka. Hon arbetar otroligt hårt, är stark och har bevisat att hon kan vara 100% självständig. Vi fick lära att älska oss själva och att vara orädda av henne.”

Hur kan du bidra med att lyfta kvinnor i ditt jobb som fotograf?

”Jag visar kvinnor deras värde. Jag vill lyfta deras självkänsla och visa att de är riktiga ”badass-queens”. De ska lämna fotograferingen med huvudet högt och en känsla av att de är ostoppbara.”

kvinnodagen
Bilder av: @trinacaryphotography

 

Det väcks ofta frågor om sociala mediers påverkan på skönhetsideal och självkänsla. Vad är dina tankar om ämnet?

”Jag förstår inte varför alla vill se likadana ut. Skönhet ligger i att vi är unika. Skönhetsideal funkar likadant som andra trender, de förändras lika snabbt som vi spenderar våra pengar. Vi måste spendera mer tid att se oss själva i spegeln och ändra vårt förhållande till kärlek. Din kropp är ditt tempel, hur du väljer att behandla det är en förutsättning för att leva ett långt, hälsosamt och lyckligt liv. Linjer runt ögonen gör man sig förtjänt av och skrattrynkor är en symbolisk tatuering av all glädje i ditt liv. Man kommer aldrig att vara “perfekt”, för ”perfekt” förändras alltid. Var ödmjuk och öppen istället.”

Lär känna Trina bättre och se hennes fantastiska foton på instagram @trinacaryphotography

Glöm inte bort att läsa våra inspirerande intervjuer med Alana Rene och Talitha Hoogendoorn!

mars 18, 2022

6 TIPS PÅ TÅRTA TILL BABYSHOWERN

mars 14, 2022

BARNTAVLOR OCH POSTERS FÖR BARNRUM

mars 4, 2022

TALITHA HOOGENDOORN: ”Viktigast av allt: Jag är JAG.”

mars 4, 2022

ALANA RENE: ”Alla förtjänar samma rättigheter”

mars 2, 2022

PERSONLIG FÖDELSETAVLA HORIZONTAL

mars 1, 2022

INREDNING TILL FLICKRUM

februari 17, 2022

THE LEATHER POSTER

februari 14, 2022

MATTA TILL BARNRUM

februari 10, 2022

PRESENT TILL NYFÖDD

februari 8, 2022

ALLA HJÄRTANS DAG PRESENT TILL HONOM