The Birth Poster
Alltid fri frakt Tusentals nöjda kunder Originalet sedan 2013
SEK
januari 12, 2022

POPULÄRA NAMN 2021

Många barn föddes 2021 och vi välkomnar dem alla med öppna armar. Nya minnen och ögonblick kan skapas! En nyfödd måste ju också ha ett namn.  Det kan kännas helt naturligt och rätt att välja namn. Man är helt säker, och alla andra namn hade varit otänkbara. Men ibland känns det omöjligt att välja. Vilka var era mest populära namn 2021?

 

Om du behöver hjälp, eller bara inspiration, så har vi samlat populära namn 2021 för dig! På Personlig Födelsetavla får vi ta del av så otroligt många namn varje dag. Namn varierar stort beroende på var i världen man bor. Visst är det lite häftigt? Vi har grottat ner oss i statistiken och i Sverige finns det några namn som är mer poppis än andra. Här är era mest populära namn 2021!

 

Populära namn 2021

Bilder av: @thebirthposter och @aysetezelhay

 

Populära namn 2021

Ebba. Ebba är en kvinnlig variant av namnet Eberhard. Det var ett vanligt namn bland kungligheter. på 1700-talet. Namnet blev allt mer populärt bland allmänheten i slutet på 1800-talet, då prins Oscar Bernadotte gifte sig med Ebba Munck af Fulkila. På senare år har Ebba fått ett rejält uppsving och är ett av landets vanligaste namn.

Alice. Alice är en fransk och engelsk form av det tyska namnet Adelheid som är en blandning av orden ädel och ljus. Namnet blev poppis i hela Europa i mitten på 1800-talet när den berömda boken Alice i Underlandet gavs ut. Här i Sverige har namnet återigen blivit poppis efter millenieskiftet. Många namn på listan är flera hundra år gamla, men är fortfarande populära namn 2021.

 

Betyder Gudinna

Ella. Namnet Ella ses egentligen som en kortform av olika namn. Gabriella, Eleonora, Daniella m.m. Det kan också vara en variant på namnen Elin och Ellen. Med ursprung från så många namn kan det ha flera vackra betydelser. Till exempel Lysande, Strålande, och Gudinna.

Elsa. Namnet Elsa kommer från Elisabet som är ett bibliskt namn. Det betyder Gud är fullkomlighet. Elsa är ett namn som är poppis bland flera åldrar, från de allra minsta till de äldsta. Det var vanligt i Sverige redan på 1400-talet och har otroligt nog en given plats på listan över populära namn 2021!

 

Vanligt bland kändisar

Liam. Liam är en irländsk kortform av William som betyder ungefär beskyddare eller viljestark. Namnet är ganska nytt i Sverige och har faktiskt ingen egen namnsdag. Medelåldern bland alla Liams i landet är bara 9 år och förhoppningsvis får de en egen dag i almanackan snart! Det är ett vanligt namn bland kändisar, eller vad sägs om skådespelaren Liam Hemsworth eller artisten Liam Payne?

 Hugo. Hugo är en kortare form av det tyska namnet Hubert som betyder  förstånd och ljus. Det var ganska ovanligt innan 90-talet men har sedan ökat mycket i popularitet. Det är mest vanligt i Europa men namnet blir allt mer folkkärt i andra världsdelar. Hugo har namnsdag 3 november.

 

Räddade världen från syndafloden

Noah. Noah är ett bibliskt namn som kommer från bland annat Noak. I Bibeln står det att Noak räddade sin familj och alla världens djur från syndafloden genom att ta med dem alla på sin nybyggda gigantiska båt, Noas ark. Noah är ett mycket gammalt namn som återigen har blivit poppis. Det är ett av världens mest populära namn 2021 och kommer säkert vara det i många år framöver!

William. William är en engelsk variant av det tyska namnet Wilhelm. Namnet är en blandning av orden vilja och hjälm. William har använts i Sverige sedan 1675. Namnet har många kortare varianter, men har på senare år blivit poppis i sin originalform.

 

Här är hela topp 10-listan över favoritnamnen!Mest populära namnen 2021

Vilka namn är era favoriter?

 

Nyfiken på resten av världen? Här är favoritnamnen för hela Europa!

USA hittar du här, och Australien här!

mars 18, 2022

6 TIPS PÅ TÅRTA TILL BABYSHOWERN

mars 14, 2022

BARNTAVLOR OCH POSTERS FÖR BARNRUM

mars 4, 2022

TALITHA HOOGENDOORN: ”Viktigast av allt: Jag är JAG.”

mars 4, 2022

TRINA CARY: ”Världen kan bli en otroligt fin plats”

mars 4, 2022

ALANA RENE: ”Alla förtjänar samma rättigheter”

mars 2, 2022

PERSONLIG FÖDELSETAVLA HORIZONTAL

mars 1, 2022

INREDNING TILL FLICKRUM

februari 17, 2022

THE LEATHER POSTER

februari 14, 2022

MATTA TILL BARNRUM

februari 10, 2022

PRESENT TILL NYFÖDD